Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Kapper. Van huis uit ben ik pedagoog.  Als pedagoog ben ik opgeleid in het begeleiden en trainen van volwassenen. Ervaring heb ik opgedaan in verschillende functies met een sociaal karakter. Ik hield mij voornamelijk bezig met personeelsvraagstukken en het begeleiden van medewerkers. Deskundigheidsbevordering en welzijn stonden centraal. In deze tijd volgde ik diverse opleidingen in wet- en regelgeving. Ik maakte steeds meer uren en raakte vervreemd van mezelf. Een burn-out was het gevolg en maakte mij tot ervaringsdeskundige. Het werken in loondienst werkte niet langer voor mij. Yoga gaf mij weer kracht en door de opleiding tot counsellor wist ik hoe ik mijn gedrag kon veranderen om mijn wensen te realiseren.

Momenteel werk ik als zelfstandige, waarbij ik gebruik maak van mijn kennis en vaardigheden uit het verleden en de opgedane vaardigheden als counsellor, yogadocent, ademhalings- en ontspanningstherapeut. De combinatie van counsellen en adem- en ontspanningsoefeningen maken de begeleiding uniek en succesvol.

Ik blijf mij verdiepen en ontwikkelen. In 2020 heb ik de opleiding Critical Alignment Yoga afgerond met de therapiemodule.

Ervaring:

  • Als leidinggevende/coach in organisaties met sociaal karakter
  • Docente wet- en regelgeving (bijstandswet) en trainer
  • Als counsellor en yogadocente
  • Als auteur en docent (coachinggedeelte ‘wijzer met geld’ NHA)
  • Als docent yoga bij NHA

Opleiding:

  • Pedagogiek (master)
  • Counselling
  • Yoga
  • Diverse trainingen in ademhaling en ontspanning
  • Diverse trainingen mens- en medische wetenschappen, zoals bijvoorbeeld RET (rationele emotionele therapie)en familie opstellingen