Ontspanningstherapie

Ontspannen hoort net als spanning bij het leven. Spanning is nodig om te kunnen presteren. Ontspannen is noodzakelijk om te kunnen herstellen en energie op te doen. Zonder nieuwe energie raak je uit evenwicht, sterker er ontstaan klachten.

In de drukte van alledag, in de hectiek van onze maatschappij wordt het ontspannen vaak vergeten. De westerse cultuur legt de nadruk op actie. ‘Niets-doen’ lijkt zonde van de tijd. Zo zijn we opgevoed. Het toenemen van spanning gebeurt geleidelijk en wordt als normaal ervaren (vergelijk het verhaal van de kikker). Pas als we klachten krijgen, als het lichaam op de rem trapt gaan we op onderzoek uit.

Ontspannen is een natuurlijk en noodzakelijk gegeven. Het lichaam geeft signalen. Bij het negeren van deze signalen worden deze sterker, totdat…… Het lichaam kent een zelfregulerend vermogen. Door naar de signalen te leren luisteren, wordt dit vermogen aangesproken.

Weten we nog wel wat ontspannen is en hoe ontspan jij?

Ontspannen kun je op verschillende manieren, elk individu heeft zo zijn eigen manier. Je bent ontspannen als:

  • Je lichaam bv. slomer, warmer, losser, zwaarder e.d. aanvoelt.
  • Je gedachten in het hier en nu zijn en niet geconcentreerd.
  • Je na ontspanning weer helder en fris in het leven staat.

Wil je weten of jij jezelf goed kent, vul dan deze vragenlijst in

Voor wie
Voor diegenen, die willen werken aan een ontspannen en evenwichtig leven. Door oefeningen leer je jezelf kennen en daarmee je behoeften.
Voor diegenen, die yoga, meditatie ‘zweverig’ vinden en toch willen leren ontspannen.

Programma
Oefenen in ontspannen door van simpele bewegings- en ademhalings- en aandachtsoefeningen. Het stimuleren van de zelfregulatie van het lichaam is het uitgangspunt. Samen wordt gezocht naar datgene dat voor jou werkt. Gewerkt wordt met een proefperiode van 4 keer. De oefeningen zijn voor een ieder geschikt. Werken aan het evenwicht spanning en ontspanning duurt je hele leven. Het gaat om het aanleren van een (andere) houding en het dagelijks doen van je oefeningen. Als je de oefeningen beheerst, kost dit weinig tijd.

Kosten
Individueel
Ademhaling- en ontspanningsoefeningen € 45,00 voor 1 uur, € 55,00 voor 1 1/2 uur.
Voor bedrijven geldt een ander tarief

Groepslessen
Woensdag 20.45 tot 21.45 in het gezondheidscentrum (maximaal 4 personen), € 38,00 voor 1 uur.

Wens je meer informatie klik dan hier en vul je gegevens in.